Egy egyszobás panelépületben: egy szarvas, egy piton és Jack London

Jó, ha még a ritka városi kirándulásokon is van egy kényelmes lakás, tele váratlan design-leletekkel, amely nem unatkozik, és soha nem szűnik megdöbbenteni. Lehet, hogy csak egy szobája és egy konyhája van, de egy tipikus panelépületben. Lássuk, mivel örvendeztette meg ügyfeleit Gleb Korop tervező.

A legtöbb megavárosunk egyre kevésbé vonzó. Így a városlakók egy új típusa jelenik meg: a vidéki ingatlanok boldog tulajdonosai, akik mindazonáltal néha üzleti célból ellátogatnak a városba. Egy ilyen pár számára a tervező Gleb Korop alkotta meg ezt a belső teret.

Információk a lakásról: Tipikus stúdió lakás

a tulajdonosok által: Egy fiatal pár, akik állandóan vidéki házban élnek, és csak időnként látogatnak el a városba.

Az ügyfél kívánságai: praktikus és kényelmes belső tér, amely a vidéki életet idézi.

A Burning Daylight Jack London "Time is of the essence" című regénye után kapta a nevét. A könyv végén a főhős a természetben találja meg a lelki békét. Ugyanez a gondolat lett a lakás belsejének vezérfonala a tervező gondoskodott arról, hogy a tulajdonosok még a nagyvárosban is úgy érezzék, hogy kapcsolatban állnak a vidéki házzal, ahol állandóan élnek. De itt semmi köze a vidéki élethez vagy a lelkes vadászok hírhedt törzshelyéhez. És ez a lakás nem is úgy néz ki, mint egy színpadra állítás.. nyilvánvaló, hogy itt mindent részletesen átgondoltak: van egy teljesen felszerelt konyha, könyvtár, tárolórendszer, hálószoba és nappali. A racionális városi stílus elemei érzelmes természeti motívumokkal ötvöződnek: a falon egy zöld területről kinéző szarvasfej, farkas- és kígyóképek, vízfelületet imitáló kék csempék.

A nappali tér "építés alatt áll" sötét és világos téglalap alakú síkok, így azonnal racionálissá válik. Színezett tömörfa padlóburkolat és zöld szőnyeg és valószínűleg ez minden, amit ez a hely felidéz. a hálóteret a padlóburkolat cseréje és a sötét antracit mennyezet teszi feltételessé. Könyvespolcok és szekrény egy tárolórendszerben kombinálva. Az ágy "megjelölt" elrendezése Egy bonyolult kialakítású csillár, amely inkább dekoratív szerepet játszik.

Az ülősarok és a munkaterület a szoba bejáratánál található. Ez a tér nagyon grafikus. A fehér itt zónázó szerepet játszik. Ezen a háttéren a bútorok karcsú sziluettjei, a stúdióvilágítással ellátott fekete boomok és a monokróm plakátkeretek kalligrafikusnak tűnnek. A kalligrafia témája a falon lévő takaros kézírás huligánságával folytatódik. Az egyik falon lévő fekete fényes felület tükörként tükrözi a berendezési tárgyakat, és így úgy tűnik, mintha elválasztaná a teret.

A konyhát teljesen más stílusban tervezték. Az alaphangot a stabilizált növényekkel és egy szarvas fejével díszített fal adja meg, amely látszólag a sűrűből bukkan elő. A fa burkolat a vidéki házakhoz kapcsolódik. A kerámia padlóburkolat és a konyha teteje, jól elhelyezve az ablak mentén, ugyanaz a minta és a zöld árnyalata, amely a fűre emlékeztet. A szemközti oldalon van egy beépített gipszkarton fülke hűtőszekrénnyel és mosogatóval.

A szarvassal szemben egy farkas leselkedik, készen arra, hogy támadásba lendüljön. A konyhafront a főzőlappal minimális és az étkező konzolasztalba integráltan helyezkedik el. Bár nem valószínű, hogy itt bárki is rendesen étkezne. Valószínűleg könnyű reggelikhez és harapnivalókhoz. Figyelje meg a modern, behúzható ( összecsukható ) páraelszívót a tűzhely felett.

A folyosó egyfajta vízválasztó a "városi" szoba és a "rusztikus" konyha között, amelyet szimbolikusan az erdei állatvilág jelenléte jelez. A vízáramlat illúzióját a padló magasfényű kék csempéi keltik. A beépített gardróbszekrény tükrös redőnyei felhívják a figyelmet a keskeny folyosóra.

A fürdőszobában a "természet" téma újra lendületet vesz. Itt a padlón ugyanolyan élénk kék kerámiacsempe található, amely a vízfelületet utánozza, mint a folyosón. Van egy hatalmas panel is, rajta egy kígyóval. Építési módszerrel, azaz zuhanytálca nélkül kialakított zuhanykabin. Lenyűgözően néz ki, és megőrzi a tér integritását.

Az elrendezés. Az egyszobás szobák szokásos átalakítása a szoba és a konyha közötti fal eltávolításával jár. A tervező azonban elvetette ezt a megoldást, és változatlanul hagyta az eredeti elrendezést.

Égő napfény.. a "3D függőleges belsőépítészeti kertépítés" pályázat résztvevője a címen .

Egyéb lakásprojektek

Lakásbelső a tervező által megvalósított projektbőlLakásbelső a FACE-HOME design stúdió projektjébőlA lakás belseje a NO-group projektjéből
Értékelje a cikket
( Még nincs értékelés )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: